Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Öğrencilerinin Algısal Öğrenme Stil Tercihlerinin Genel Akademik ve Coğrafya Ders Başarısına Etkisi (Gaziosmanpaşa Üniversitesi Örneği)

MAKALE

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Öğrencilerinin Algısal Öğrenme Stil Tercihlerinin Genel Akademik ve Coğrafya Ders Başarısına Etkisi (Gaziosmanpaşa Üniversitesi Örneği)

Yazar/Hazırlayan
Makale Türü
Dergi Bölümü
Dergi Adı
Sayı No
1
Yıl
Yer
Sayfa Aralığı
189-201
Kategori
Makale Özeti
Bu araştırmanın amacı, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencilerinin algısal öğrenme stil tercihlerinin genel akademik başarıları ve Coğrafya ders başarısına etkisini belirlemektir. Araştırmanın çalışma grubunu 2011-2012 öğretim yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalına devam eden toplam 154 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmanın öğrenme stil tercihlerine ait verileri Cohen, Oxford ve Chi (2002) tarafından geliştirilen öğrenme stilleri anketi elde edilmiştir. Öğrencilerin başarı ortalamaları üniversitenin öğrenci işleri kayıtları incelenerek ve ders öğretmenleri ile görüşülerek elde edilmiştir. Araştırma tarama modelinde ve betimsel bir çalışmadır. Veriler betimsel istatistik yöntemleri ile analiz edilmiştir. Araştırmanın sonunda öğrenme stil tercihlerine göre hem genel akademik hem de Coğrafya dersinde karma stil tercihine sahip olan öğrencilerin başarı ortalamasının yüksek olduğu belirlenmiştir. En düşük başarı ortalamasının ise işitsel öğrenme stil tercihine sahip öğrencilerde olduğu görülmüştür.

Bedir, Gülay - Akkurt, Ayşe, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Öğrencilerinin Algısal Öğrenme Stil Tercihlerinin Genel Akademik ve Coğrafya Ders Başarısına Etkisi (Gaziosmanpaşa Üniversitesi Örneği), Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Erzurum, 1, 2014, 189-201, .